FAVOURITE BLOGGERS ~ WANNA BE?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Mama | Recenze

3. may 2013 at 10:48 | IvettPikaCoke |  ~ Reviews

Název: Mama
Režie: Andres Muschietti
Žánr: Horor/Thriller/Mysteriózní
Délka filmu + Rok výroby: 100 min. - 2013 Kanada


Příběh: Dvě malé holčičky Lilly a Victoria jsou nezvěstné. Zmizely i spolu se svým otcem po matčině smrti a nikdo neví kam. Lucas se ale nevzdává a i nadále své neteře hledá a po pěti letech se mu je podaří najít. Dívky po celou tu dobu byly v chatě někde uprostřed lesů, jsou sociálně velmi zaostalé, mají prapodivné chování, chodí po čtyřech, ale jsou živé. Jejich návrat "do reality" ale proběhně docela rychle a tak Lucas zažádá o svěření do péče, což se podaří. Tak si spolu a jeho přítelkyní Annabel odvezou dívky domů a snaží se jim nahradit rodiče. Jenže ani jedna z dívek se nechová moc přátelsky, mají zvláštní chování, kreslí podivné obrázky, mluví do zdi a nejčastější slovo je "Mama". Kdo nebo co je Mama? V domě panuje napjatá atmosféra, neklidné noci s hrůzostrašnými zjevy... Lucasovi a Annabel je jasné, že boj o dívky ještě zdaleka nevyhráli.

Můj názor: Na tenhle horor jsem původně chtěla jít do kina, ale nějak to nevyšlo. Docela dlouho jsem čekala, než to bude někde ke stáhnutí, protože stále jsem to nikde nemohla najít. Teprve před nedávnem jsem to našla online i českými titulkami, konečně! Těšila jsem se na to, věděla jsem, že tenhle film bude mít úspěch.. už jen z toho důvodu, že je to od tvůrce Faunova Labyrintu (což je mimochodem úžasný film). Možná se to na první pohled zdá jako blbost, ale nakonec to tak vůbec není. Film má příběh, úžasný efekty a našly se tam i nějaké scény, kdy jsem se lekla! :D Možná bych to zařadila i trochu do žánru drama. Každopádně i mamka, která takovýhle "duchařiny" moc nemusí, řekla že tohle byl hezky udělanej film. Takže kdo to ještě neviděl a má rád horory, doporučuji shlédnout. ^^
# Moje hodnocení: 80 %

~
~
~
~
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Dark Sayu Dark Sayu | Web | 3. may 2013 at 11:13 | React

tohle je úžasnej horor:) já na něj taky chtěla jít do kina, ale pak jsem ho našla na netu ještě dřív než ho pouštěli v kinech čr :D

2 Luciiy. Luciiy. | Web | 3. may 2013 at 14:16 | React

Tak už sem zase zpátky. Pozastavení mi moc dlouho nevydrželo :D.
Horor už stahuju dost mě zaujal:) A potřebuje to už nějakej dobrej:)

3 michaeela michaeela | Web | 3. may 2013 at 15:06 | React

Horory nejsou můj šálek kávy. :D Výhýbám se jím, nebo to zkouším aspoň, hrozně se bojím. :D Už jen když vidím tu předposlední animaci, uplně mám husí kůži. :D Ale věřím, že to musí být fakt super.

4 Dorota Dorota | Web | 3. may 2013 at 15:50 | React

viděla jsem ukázky a myslím, že to patří k těm méně dobrým hororům....bwt. píšu ti kvuli spřátelení, takže si mě pls napiš :D

5 †SuicidePsychoMonstrum† †SuicidePsychoMonstrum† | Web | 3. may 2013 at 16:29 | React

Tohle je druh filmu které naprosto miluji :3 Na to se rozhodně musím podívat!!

6 ~Aria ~Aria | Web | 3. may 2013 at 18:50 | React

mám ráda takové ty scény u kterých se leknu:D ale takovéhle horory moc nemusím:D. příběh zní zajímavě:) ale asi mi potvá trochu dýl než se na to podívám:D.

7 Yumi Indefinite Yumi Indefinite | Web | 4. may 2013 at 18:50 | React

Tento film jsem už viděla a je opravdu dokonalý. Je zde mnoho lekavých scén, al ejá se lekla asi jen 3x :D vůbec bych ho nezařadila jako horror jako spíš drama a psycho. Ale opravdu dokonalost. Ps. Faunův labirynt je taky dokonalý film ;)

8 Suzume Mizuki Suzume Mizuki | Web | 4. may 2013 at 19:05 | React

Nemám ráda takové horory... Je mi z toho špatně.. xDD

9 D. D. | Web | 5. may 2013 at 21:42 | React

wow to uz to je na netu? chtela jsem na to jit a ted jsem rada ze uz to tu je, nemuzu to najit prosim poslala by jsi mi na bog odkaz?:)

10 Lit_tle Lit_tle | Web | 9. may 2013 at 15:55 | React

Viděla jsem ho jednou :D ale podle mě a jedný mojí kámošky je to sračka :D Jsou mnohem lepší horory :D

11 Allys♥Cook Allys♥Cook | Web | 12. may 2013 at 13:04 | React

Já byla na scary movie 5, tam je na mámu parodie a musím říct,taky pěkně udělaný. film mám stáhlej a v nejbližší době na něj mrknu :D

12 christiesmile christiesmile | Email | Web | 12. may 2013 at 18:24 | React

já se šíleně bojím hororů,hlavně nesnášim lekavý - ale vždycky i když se bojim jít potom i na záchod,tak prostě mě to hrozně láká se dívat :'D hrozně bych se chtěla na tenhle "film" podívat ale myslim že bych to asi neustála :D

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Reklama